Chakra bewustwording

 

Een overzichtsfoto van de zeven hoofdchakra’s

 

Wat kun je verwachten?
In het kort: de chakra’s vormen in ons lichaam een heel interessant energetisch gebied. Ze vormen de energie centra van de mens en zijn in de Oosterse wereld -India en China- al duizenden jaren bekend. Elk chakra heeft zijn eigen psycho-fysiologische functies en eigenschappen en er wordt gezegd dat elk chakra een kruispunt aangeeft waar lichaam en geest elkaar ontmoeten. We hebben 7 hoofdchakra’s die we alle 7, één per avond, gaan behandelen. De avond zal bestaan uit een stukje theorie -gebaseerd op de boeken van Anodea Judith- en meditaties gericht op het betreffende chakra; na een korte pauze gaan we lichte, op yoga gebaseerde oefeningen doen die ook gericht zijn op het chakra dat we die avond behandelen. Deze prachtige combinatie zal het mogelijk maken een bewustwording van elk chakra teweeg te brengen. Wanneer je je eenmaal bewust bent van de chakra’s, hun werking en de interactie ervan met de bijbehorende organen, kun je meer duidelijkheid krijgen over de manier waarop je je gedraagt in het leven en de manier waarop je met andere mensen omgaat. De chakra’s zijn heel subtiele energie lichamen waarin blokkades (door eerdere ervaringen) kunnen zijn opgeslagen die je gedrag voor een deel bepalen. Een toegankelijk voorbeeld is het fysieke gevoel van vlinders in de buik, het stokken van de adem, een brok in de keel of een trillende stem. Al deze emoties en gevoelens zijn gerelateerd aan een chakra.
Cursus opbouw
De eerste les zal een uitleg en overzicht geven van alle chakra’s, de ligging ervan en beknopte functie. De zeven daarop volgende cursus avonden zullen per avond een chakra behandelen.

Wil je eerst  wat meer weten over de chakra’s, zoek het op op google en je zult een overvloed aan informatie vinden. Wil je van mij meer weten over de cursus, dan kun je me altijd mailen of bellen.

3 Responses to Chakra bewustwording

 1. Mariska says:

  Kunt u mij de data van de cursus Chakra bewustwording doorgeven. Bedankt!

 2. admin says:

  Beste Mariska, Ik heb je een antwoord gestuurd naar je mailadres maar kreeg de mail onbestelbaar retour. Wil je je juiste email adres even doorgeven??
  Groeten Hilde

 3. Marleen says:

  Goedenavond Hilde,

  Ik ben geïnteresseerd in de workshop chakra bewustwording. Wanneer start deze, is er nog plek en wat zijn de kosten.
  Hoor het graag!

  Vriendelijke groeten,

  Marleen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *