Cursus Aanbod

In oktober start ik weer met nieuwe cursussen Mindful Mediteren in Naarden. De lessen zullen plaatsvinden op de woensdagavonden van 20.00 tot 21.30 uur. Houd deze pagina in de gaten. Zodra er meer bekend is over een exacte datum en locatie kun je het altijd hier vinden. 

Ik hoop je te ontmoeten!

 

Algemene informatie over de cursussen:

 

In het najaar van 2011 heeft deze cursus een vernieuwde vorm gekregen. Dit is succesvol geweest mag ik wel zeggen en daarom gaan wij hiernog steeds mee door, aangezien de behoefte groot is.
“Mindful Mediteren”. Wat betekent dit? Mindful Mediteren is een vorm van meditatie die dicht bij mindfulness ligt. Mindful betekent ook aandachtig zijn, opmerkzaam zijn. Je gaat leren je geest op een effectieve manier te ontspannen zodat je niet steeds meegaat met je gedachtestroom maar aandachtig aanwezig leert zijn bij datgene wat je op dat moment doet, of niet doet. Lichaam en geest zijn één, dus tijdens het mediteren ontspan je je lichaam ook. Tijdens deze cursus komen ook nog andere technieken aan bod zoals geleide meditaties en stilte meditaties (Zen). Dit alles steeds met veel aandacht voor de ademhaling. De cursussen in het najaar duren altijd wat korter dan de cursussen van het voorjaar. In het najaar zal de cursus bestaan uit 10 avonden, in het voorjaar zijn dit meestal 12 avonden; dit alles is afhankelijk van hoe de feestdagen vallen. De voorjaarscursus gaat een aantal keer vergezeld van “thema avonden”. Op zo’n thema avond wordt een bepaald onderwerp verder uitgewerkt in de vorm van meditaties die speciaal op dit thema gericht zijn. Zo kun je denken aan thema’s als: geduld, gedachtekracht, een avond gericht op één bepaald chakra bijvoorbeeld het hartchakra. De ervaring leert dat het bespreken van en mediteren op een bepaald thema een intense uitwerking kan hebben en daardoor ook door de aanwezigen wordt gewaardeerd.

Wil je meer weten over mindfulness? Tik gewoon deze naam in op Google en je krijgt meteen enorm veel links: er is veel informatie over te vinden.

Wil je van mij meer informatie ontvangen over de cursus, neem dan contact met me op.    Ik hoop eenieder die hierin is geïnteresseerd te ontmoeten in januari of tijdens één van mijn volgende cursussen.

 

 

20 Responses to Cursus Aanbod

 1. Marcelle Reijneker says:

  Graag ontvang ik verdere informatie over inhoud, data, frequentie en prijs van de cursus Mindful Mediteren.
  Mvg,
  Marcelle Reijneker

  p.s. heb ik toevallig te maken met Hilde Boot die in de jaren 80 bij Anaconda/Anamet gewerkt heeft??

 2. Diana says:

  Ook ik ontvang graag nadere informatie over de cursus qua inhoud, duur en prijs.
  Hartelijke groet, Diana

 3. admin says:

  Iedereen kan mij een bericht sturen; het antwoord stuur ik echter naar ieders eigen mail adres uit privacy overwegingen.

  Warme groet voor eenieder
  Hilde

 4. Sandra says:

  Goedenavond,

  kunt u mij zeggen of er voor de cursus die a.s. woensdag van start gaat nog plaats is en wat de kosten zijn van de cursus?
  Mvg sandra

 5. Marjan says:

  graag ontvang ik informatie of er binnenkort een cursus mediteren start,
  met vriendelijke groet, Marjan

 6. Vincent says:

  Is er nog plek en wat is de prijs? vriendelijke groet,

 7. Edith Veerman says:

  Graag zou ik willen weten wat de kosten van de woensdagavondcursussen zijn. En of je nog plaats hebt ben erg geintresseerd om de cursus te gaan volgen.
  groeten en hoor graag .Edith

 8. Reimeke Spanjaard says:

  Graag nadere informatie over de cursus die start op 26 september in De Engel.
  Vrede,

  Reimeke

 9. Elle says:

  Is er nog plek en wat is de prijs?
  Vriendelijke groet

 10. Tini Raven says:

  Is de cursus mediteren ook geschikt voor ouderen? Is er nog plek? Wat is de prijs?
  Met vriendelijke groet
  Tini

 11. Martijn says:

  Ik zou graag informatie willen over de kosten en de inhoud van de cursus mindfull mediteren. En vroeg mij af of er nog plaatst is. Alvast bedankt

  Mvg, martijn

 12. admin says:

  Alle mensen die mij een vraag hebben gesteld via de site hebben inmiddels persoonlijk antwoord gekregen
  Allen heel hartelijk bedankt voor jullie interesse in mijn cursussen en vooral in Meditatie: ik hoop jullie te begroeten in mijn cursussen.

 13. Gerda says:

  Hallo, graag ontvang ik wat meer info ook omtrent prijs. Mvg Gerda

 14. Irene Geurds says:

  Wat zijn de kosten voor de cursus en is,er nog plaats?
  Hartelijke groet Irene

 15. Anne says:

  Ik zou graag informatie willen over de kosten en de inhoud van de cursus mindfull mediteren. Is er nog plaats voor de cursus die volgende week start?
  Alvast bedankt.

 16. Theo Albers says:

  Graag hoor ik of de curus die 31 start nog plaatsen virj heeft en wat de kosten zijn. Na deze informatie zal ik per omgaande laten horen of ik mij aanmeldt.
  Alvast bedankt
  Theo Albers

 17. Janine says:

  Hoi,
  Ik vroeg me af of er nog plek is
  En zo ja wat de kosten zijn.
  Namasté Janine

 18. xMx says:

  Beste Hilde,

  Zoi je svp contact met mij willen opnemen, over mogelijke aansluiting bij een cursus, prijzen en tijden? Dank.

  M.

 19. Simon van Hapert says:

  Dag Hilde, lang geleden dat we elkaar spraken. Gaat het goed met jou? Ik wilde je vragen wanneer je weer een nieuwe cursus Mindfulness opstart. Heb je ook ‘s avonds een cursus, dit ivm werk overdag? Graag ook wat info over prijzen en data vd cursus.

  Tot horen en groeten van Marieska en Simon van Hapert (ouders van Ties).

 20. Ingrid Eeftink says:

  Dag Hilde,

  Kun je mij een mailtje sturen met de data van je cursussen en of je ze nog in ‘de engel’ geeft. Hoor graag! Hart. Groet Ingrid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *