Workshop Mindfulness

   

Volgende Workshop zal zijn in september 2017. Wat hieronder te lezen staat over de inhoud hiervan is niet veranderd. Deze workshop is gebaseerd op het werk van Jon Kabat-Zinn en Thich Nhat Hanh.

Wat is mindfulness?
Mindfulness is het aandachtig aanwezig zijn in het nu, van moment op moment. Wij zijn in gedachten veelal bezig met zaken die zich in het verleden hebben afgespeeld, die beter of anders hadden gekund, met plannen maken voor de toekomst, met herinneringen, pijn, frustraties etc. Zelden zijn we daardoor nog aanwezig in het moment zelf: terwijl we met iets bezig zijn, zijn we met onze gedachten vaak mijlenver weg. Hierdoor kunnen kleine maar ook grotere vergissingen ontstaan. Bovendien, wanneer we niet met onze aandacht zijn bij waar we mee bezig zijn, kan het al snel gebeuren dat je ook niet geniet van waar je mee bezig bent! Stel je voor: je wandelt in een prachtige omgeving, met je hoofd gebogen loop je te piekeren over gisteren of over morgen: welke prachtige beelden en indrukken zal je hierdoor missen? Je zou kunnen zeggen: Mindfulness is een vorm van meditatie en een manier van leven. In deze workshop van 2,5 uur maak je kennis met deze methode. Tevens kun je in deze workshop kennis maken met de manier waarop ik mijn meditatie lessen geef.
Waarom mindfulness meditatie?
Mediteren volgens de mindfulness methode is een effectieve manier om de geest –en daardoor ook het lichaam- tot rust te brengen (het wordt ook wel de stress- reductie methode genoemd). Het maakt je meer bewust van de verschillende gewaarwordingen in je lichaam, zoals gedachten en gevoelens. Je gaat inzien wat het verschil is tussen handelen vanuit gewoonten (de automatische piloot) en bewust ‘aandachtig’ handelen. Past men deze methode regelmatig toe dan zorgt dit voor een belangrijke verbetering van de kwaliteit van leven.
De workshop
Tijdens deze workshop wordt uitgelegd wat mindfulness  is en hoe men het kan toepassen. Men leert door zelf te ervaren. Hand-outs worden verstrekt. De workshop is toegankelijk voor iedereen; ervaring met meditatie is niet nodig.
Locatie  Het kerkje De Engel, Cesar Francklaan 13, 1272 EC Huizen
Datum en tijd 
Aanmelden  In verband met de inrichting van de zaal graag van tevoren per e-mail of telefonisch aanmelden bij de docent Hilde Boot
Wanneer het je interesseert kun je o.a. lezen:
Jon Kabat-Zinn:            Thuiskomen bij jezelf
Thich Nhat Hanh:          Mindfulness
Eknath Easwaran:         Neem de tijd
Eckhart Tolle:                De kracht van het NU

Jeanie Seward-Magee: Mindful leven

4 Responses to Workshop Mindfulness

 1. ans dentz says:

  dag hilde. las over deze workshop. kun je me zeggen wat de kosten voor deze workshop zijn? Doe je ook individuele sessies en zo ja wat zijn dan daar de kosten van? ben benieuwd naar je antwoorden. met vr.gr. ans dentz

 2. admin says:

  Beste Ans,
  Dank je voor je interesse!
  Ik stuur je even een aparte mail met een bijlage erbij, dan heb je meteen alle informatie.
  Hartelijke groet
  Hilde

 3. Anne Smit de Raad says:

  Dag Hilde,
  In het nieuwsblad van Huizen, heb ik jouw advertentie gelezen. Mijn volgende vraag is:
  geef je ook en vervolg cursus van Mindful Mediteren? In 2012 heb n.l. de eerste cursus reeds gevolgd, heb ik heel veel van geleerd, maar oh menselijkheid, ben niet zo meer zo consequent bezig, een vervolg cursus,zou een uitkomst voor mij zijn.
  De eventuele kosten die daar aan verbonden zijn, de plaatsen die nog beschikbaar zijn,wil je dan zo vriendelijk zijn dit aan mij te mailen? Dank je wel voor je aandacht.

 4. Linda says:

  Beste Hilversum, de site is niet erg up-to-date, ik zou graag meer weten over de cursussen en prijzen. Bent u nog actief met de cursussen bij De Engel? Ik ben vastgelopen en wil graag weer terug in mijn vel. Misschien is dit iets voor mij.
  Alvast bedankt! Gr. Linda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *